Sinds 1922 is het de missie van Schär om lekkere glutenvrije producten toegankelijk te maken voor iedereen met een speciale voedingsbehoefte. In samenwerking met team Weber Shandwick Netherlands heb ik diverse campagnes en middelen mogen vormgeven van dit gezonde merk voor de Nederlandse markt.
Let's talk FODMAP - campagne

Wat is het FODMAP-dieet?
Een FODMAP-dieet is een behandeling die wordt gebruikt om de symptomen van PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) onder controle te krijgen. Een FODMAP-dieet mag uitsluitend worden gevolgd onder begeleiding van een ervaren en gecertificeerde diëtist, omdat het een beperking betekent van talrijke voedingsmiddelen uit verschillende voedselgroepen. 

Vanaf oktober 2022 zijn de FODMAP-arme producten van Schär eenvoudig te herkennen aan het oranje LOW FODMAP label op de verpakking. Schär heeft een uitgebreid assortiment dat glutenvrij is en FODMAP-arm. Deze producten passen in het FODMAP-dieet ter behandeling van Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).
Visual device
Gekozen voor het aanhalingsteken omdat we het gesprek over het onderwerp echt beginnen als het eerste voedselmerk die het onderwerp claimt met deze speciale campagne. Symbol sluit ook nauw aan bij de merkstijl die de punt benadrukt. Wat betreft de copy is er gekozen voor een korte en pittige slogan, die gemakkelijk in andere markten/landen kan worden gebruikt. Let's talk FODMAP

Campagnemiddelen: Visual device (speechbubble), social visuals, social ads (dark ads), flyer, print advertenties en website/nieuwsbrief images.
#Schäryourstory - campagne
Nederlanders moeten dus bewust worden gemaakt van coeliakie en glutensensitiviteit (NCGS). Daarom roept Schär iedereen binnen de glutenvrije community op om hun diagnoseverhaal te delen op 16 mei 2022: #Schäryourstory. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de ziekte meer onder de aandacht komt en kunnen we hopelijk een steentje bijdragen aan het tegengaan van de onderdiagnose. Deel vooral jouw verhaal op Instagram met de hashtag! 

Campagnemiddelen: social visuals, social ads (dark ads), flyer en website/nieuwsbrief images.

You may also like:

Back to Top